Λαδοτύρι - Γαλακτομική Λέσβου

Το Λαδοτύρι Μυτιλήνης Π.Ο.Π., της Γαλακτοκομικής Λέσβου, διατίθεται και παραφινωμένο για χρηστικούς λόγους. Εχει,  έχει σχήμα μικρού κεφαλιού, γνωστό και ως «κεφαλάκι Μυτιλήνης», ενώ  ωριμάζει για τουλάχιστον 3 μήνες σε ελεγχόμενες συνθήκες . Έχει χρώμα ελαφρό κίτρινο και είναι διάσπαρτο από μικρές τρυπούλες. Ξεχωρίζει για το ευχάριστο άρωμά του και την ελαφριά αλμυρή και πικάντικη γεύση του. Παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα (τουλάχιστον 85% πρόβειο) αποκλειστικά στο νησί της Λέσβου. Ξεχωρίζει για το πλούσιο ποικιλόχρωμο άρωμά του, την απαλή υφή, την ευχάριστα αλμυρή και την γεμάτη  γεύση του.

 Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο επιτραπέζιο τυρί, ιδανικός μεζές για ούζο ή κρασάκι. Το Λαδοτύρι καταναλώνεται μόνο του, στο τέλος του γεύματος ή άλλοτε ως μεζές, συνοδεύοντας το τοπικό ούζο. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα εκείνα τα φαγητά που ζητάνε ένα κίτρινο τυρί με προσωπικότητα όπως σε Σουφλέ ή σε παραδοσιακές νησιώτικες συνταγές όπως Γκιουσλεμέδες, Κολοκυθολούλουδα γεμιστά, ή Σφουγγάτο Μυτιλήνης,, δίνοντας εντελώς ξεχωριστή γεύση.

Αξιοποιώντας τα μυστικά της τέχνης της τυροκομίας, η τρίτη γενιά της οικογένειάς μας δημιούργησε τη ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΛΕΣΒΟΥ Α.Β.Ε.Ε ή αλλιώς LESVOS DAIRY.

Η εταιρία μας, πάντρεψε την οικογενειακή παράδοση με τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις και δημιούργησε το 2006 μια νέα, υπερσύγχρονη τυροκομική εγκατάσταση.

Στο καινούργιο της εργοστάσιο, η Γαλακτοκομική Λέσβου παράγει τα προϊόντα της με τις ίδιες ακριβώς συνταγές όπως το πρώτο παραδοσιακό τυροκομείο, αλλά τηρώντας όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας και ποιότητας. Το εργοστάσιο διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και όλα τα προϊόντα παράγονται μέσω σύγχρονων αυτοματοποιημένων γραμμών κάτω από τη συνεχή παρακολούθηση και προσωπική φροντίδα των εργαζομένων.

Η εταιρία ανταποκρίνεται συνεχώς στις τάσεις της αγοράς, προσφέροντας νέα καινοτόμα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις καθημερινές ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, με προσεγμένες πρακτικές συσκευασίες που διατηρούν αναλλοίωτα τα θρεπτικά και γευστικά χαρακτηριστικά. Το τυροκομείο μας διατηρεί περίπου ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 1000 τόνων μαλακών και σκληρών τυριών, παρουσιάζοντας συνεχή αυξανόμενη πορεία πωλήσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.