Σαλιγκάρια - Φερέοικος

Πρακτική συσκευασία για να δημιουργήσετε  παραδοσιακές συνταγές και να εμπλουτίσετε το προσφερόμενο μενού  με το παραδοσιακό σαλιγκάρι.  Ετοιμάστε  τα σαλιγκάρια ως κυρίως πιάτο ή ως μεζέ για κρασί ή τσίπουρο και δώστε στους πελάτες σας την ευκαιρία να απολαύσουν  την «ιεροτελεστία» του εδέσματος μέσα από το κέλυφος του.

Το προϊόν περιέχει 72 σαλιγκάρια με κέλυφος μέσα σε άλμη. Το καθαρό βάρος του είναι 1,8κλ.

Τα σαλιγκάρια προέρχονται από εκτροφεία ανοιχτού ολοκληρωμένου βιολογικού κύκλου και αυτό σημαίνει ότι :

  • Ζουν σε φυσικό περιβάλλον και έχουν τραφεί αποκλειστικά με ελεγμένα και πιστοποιημένα φυτά
  • Το κρέας τους είναι ιδιαίτερα μαλακό και εύγευστο διότι έχουν καθαριστεί και στεγνώσει προσεκτικά πριν να συσκευαστούν
  • Επιλέγονται και συσκευάζονται σαλιγκάρια με συγκεκριμένο μέγεθος για πιο εύκολο και ομοιογενές μαγείρεμα
  • Είναι υγειονομικά και κτηνιατρικά ελεγμένα (HACCP)

Η λέξη Φερέοικος (φέρω + οίκος) σημαίνει «κουβαλώ το σπίτι μου» όπως και το σαλιγκάρι.

Το σαλιγκάρι από την αρχαιότητα, κατέχει ιδιαίτερη θέση στη διατροφή του ανθρώπου και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ελληνική διατροφική παράδοση.

Έδεσμα υγιεινής διατροφής και παραδοσιακής γαστρονομίας, εώς σήμερα απαιτούσε δύσκολη, χρονοβόρο και απαραίτητη διαδικασία καθαρίσματος μέχρι να φτάσει στο τραπέζι μας.

Με την ίδρυσή της Φερέοικος Γεύσεις τον Απρίλιο 2011,  τολμήσαμε,  να «κουβαλάμε το γεμάτο γεύσεις σπίτι μας»  προσφέροντας στον Έλληνα καταναλωτή, σαλιγκάρι καθαρισμένο, προβρασμένο και έτοιμο για μαγείρεμα.  Με αυτό τον τρόπο ο Έλληνας καταναλωτής έχει την δυνατότητα να απολαύσει άμεσα και εύκολα, ένα ελαφρύ και υγιεινό προϊόν, πλούσιο σε Ω3 λιπαρά, πρωτεΐνες, φώσφορο και ασβέστιο με μεγάλη διατροφική αξία.

Τα σαλιγκάρια μας προέρχονται αποκλειστικά από Ελληνικά εκτροφεία ολοκληρωμένου βιολογικού κύκλου και έχουν την σφραγίδα της εμπιστοσύνης, της σίγουρης ποιότητας, και της προσεκτικής επιλογής της αδερφής εταιρίας Fereikos –Helix, η οποία εισήγαγε και ανέπτυξε την εκτροφή σαλιγκαριών στην Ελλάδα το 2007.

Τα προϊόντα μας προσφέρονται σε δύο τύπους – με κέλυφος και χωρίς κέλυφος, συσκευασμένα σε φυσική άλμη και δεν περιέχουν πρόσθετα ή συντηρητικά.