Προβολή της Ελληνικής Γαστρονομίας στην Αυστρία

Η ελληνική γαστρονομία και η σημασία της για την πληρέστερη προβολή ενός τουριστικού προορισμού, υπήρξε στο επίκεντρο του πρώτου “Workshop ελληνικής κουζίνας” που  πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου στο Hilton Βιέννης.

Η εκδήλωση, όπου συμμετείχαν γαστρονομικοί και τουριστικοί συντάκτες, μεγάλοι εισαγωγείς προϊόντων και επιχειρηματίες, διοργανώθηκε απο το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βιέννη, το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας.

Στόχος της εκδήλωσης, στην οποία εγκαινιάστηκε το παράρτημα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας στην Αυστρία απο τον κ. Μίλτο Καρούμπα (πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων), αλλά και των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν, αποτελεί η διάδοση της ελληνικής γαστρονομίας και των ελληνικών ποιοτικών προϊόντων στο αυστριακό κοινό.

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τα ελληνικά “Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης” και να συμμετέχουν στην προετοιμασία ελληνικών πιάτων, υπό την καθοδήγηση του εκπροσώπου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας στην Αυστρία κ. Γεράσιμου Καβαλιέρη (Executive Chef του Hilton Vienna Hotel).

Στο χώρο υποδοχής λειτουργούσε έκθεση ελληνικών προϊόντων συνοδευόμενα απο ενημερωτικά τουριστικά φυλλάδια των περιοχών προέλευσης.

Στην επιτυχία του 1ου Workshop ελληνικής γαστρονομίας συνετέλεσε η ευγενική χορηγία προϊόντων απο παραγωγικές μονάδες της Ελλάδας και ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Αυστρία.

Η εκδήλωση και οι επικείμενες εκδηλώσεις, εντάσσονται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων προβολής ελληνικών προορισμών, ελληνικής γαστρονομίας και πολιτισμού που πραγματοποιεί το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας σε συνεργασία με ελληνικούς και αυστριακούς φορείς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.