Οκτώ στους 10 Έλληνες αγοράζουν ελληνικά!


Οκτώ στους δέκα Έλληνες δηλώνουν ότι συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας και στηρίζουν την οικονομία, με την αγορά ελληνικών προϊόντων, αναφέρει η έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο «Ελληνικό Προϊόν – Δύναμη Ανάπτυξης και Εξωστρέφειας της Ελληνικής Οικονομίας».

Σύμφωνα με την έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που παρουσιάστηκε στο συνέδριο του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΑ) για το ελληνικό προϊόν, η κρίση έκανε τους καταναλωτές να στραφούν προς τα παραγόμενα ελληνικά προϊόντα για να ενισχύσουν την ελληνική βιομηχανική και αγροτική παραγωγή.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι ένας στους δύο θεωρεί ότι τα ελληνικά προϊόντα είναι υψηλής ποιότητας, ενώ οκτώ στους 10 δηλώνουν ότι τους ενδιαφέρει η αγορά των ελληνικών προϊόντων να συνδυάζεται και με προσφορές.

Διαπιστώθηκε ότι ακόμα και μεγάλοι πολυεθνικοί όμιλοι ήδη έχουν στραφεί στην παραγωγή προϊόντων στη χώρα μας, καθώς διαπιστώνουν ότι και οι πρώτες ύλες είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές αλλά και η εργατικότητα των Ελλήνων κάνει τα τελικά προϊόντα να διαφέρουν από άλλα του εξωτερικού.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.