Ελληνική μπύρα ΝΗΣΟΣ

4 δυναμικές προσωπικότητες με ενεργό συμμετοχή στην κοινωνική ζωή και αγάπη για την Τήνο, η Μάγια Τσόκλη, ο Αλέξανδρος Κουρής, η Ελίνα Δάλλα και ο Κωστής Δάλλας δημιούργησαν την 1η μικροζυθοποιεία του νησιού. Καρπός αυτής της προσπάθειας η μπύρα ΝΗΣΟΣ.

Πίστη τους: «η επιχειρηματικότητα και η παραγωγή ανταγωνιστικών ελληνικών προϊόντων είναι οι μόνες υγιείς διέξοδοι ανάπτυξης για τη χώρα και τα νησιά μας μέσα από την ανάδειξη του τοπικού στοιχείου», επισημαίνει η κ. Τσόκλη.

«Η αποκατάσταση της τοπικότητας σε όλη την ελληνική επικράτεια δεν είναι απλά προϋπόθεση βιωσιμότητας της ελληνικής οικονομίας, είναι θέμα προσωπικής υπερηφάνειας και κύρους για καθέναν από εμάς τους σύγχρονους Έλληνες», υπερθεματίζει ο κ. Κουρής.


H μπύρα ΝΗΣΟΣ γεννιέται στη Βαγιά της Τήνου, κατοικεί στις Κυκλάδες, αρμενίζει στο Αιγαίο.
Αγαπά τα καλοκαιρινά μεσημέρια, τις νόστιμες γεύσεις, τις δροσερές σκιές, τα λευκά ξωκλήσια, τις χειροποίητες ξερολιθιές.
 
Εμπνέεται από τα έργα των ανθρώπων, τους καρπούς της γης, τα λιόδεντρα, το φως, το κύμα, το μελτέμι, τις αλκυονίδες μέρες, τη μυροβόλο άνοιξη.
Αντάμωμα, παράδοση, ταλέντο, γενναιοδωρία, επιμονή, φιλοξενία.
 
H μπύρα, όπως το κρασί και το φαγητό, εκπροσωπεί έναν τόπο, είναι μέρος της ταυτότητάς του και λειτουργεί ως πρεσβευτής του.
Με αυτή την ιδιότητα, η ΝΗΣΟΣ μετατρέπεται σε πολιτιστικό αγαθό που εκφράζει την προσωπικότητα αλλά και την ιδιαίτερη εμπειρία που εκπέμπουν το Αιγαίο και οι Κυκλάδες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.