Η κρίση γεννάει καινοτόμες ιδέες

Oι επιχειρηματίες Δέσποινα Μαυρομάτη και Βασίλης Τερζόπουλος, ιδιοκτήτες γνωστού ζυθοεστιατορίου στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, ξεκίνησαν μια φιλόδοξη προσπάθεια: την αντικατάσταση βασικών εισαγόμενων υλικών με ελληνικά προϊόντα μοναδικής ποιότητας.

Τώρα σειρά έχουν οι ελληνικές μικροζυθοποιίες, αρχής γενομένης από την Κέρκυρα.
«Συνεχίζουμε με Σαντορίνη, μετά τη Χίο, πηγαίνουμε στην Εύβοια και ξαναγυρνάμε στη Σαντορίνη, με άλλη μικροζυθοποιία», εξηγεί στον «Α» η κυρία Μαυρομάτη.

Γι' αυτόν το μήνα, την τιμητική της έχει η «Κερκυραϊκή μικροζυθοποιία», με πέντε διαφορετικά είδη μπίρας, όλες τους φρέσκιες, αφιλτράριστες και απαστερίωτες.

«Η ''Κερκυραϊκή ζυθοποιία'' δημιουργήθηκε το 2006, όμως τα πρώτα της ανατρεπτικά προϊόντα κυκλοφόρησαν το 2009, σε μια αγορά, όπως η ελληνική, χωρίς παιδεία και γνώση στην μπίρα», αναφέρει στον «Α» ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Σπύρος Καλούδης.

Η εταιρία βρίσκεται στο χωριό Αρίλλας, απασχολεί 12 άτομα, ενώ στόχος της για το 2014 είναι η αύξηση της παραγωγής κατά 30%. «Προβλέπεται να ξεπεράσει τα 600.000 λίτρα», αναφέρει στον «Α» ο κ. Καλούδης και παράλληλα αυξάνοντας την παραγωγή θα τους δοθεί η δυνατότητα για εξαγωγές, αρχικά σε Γερμανία και Μ. Βρετανία.


Παραδοσιακά προϊόντα

Τις φρέσκες ελληνικές μπίρες δεν μπορεί παρά να τις συνοδεύουν παραδοσιακές γεύσεις, από τον εκάστοτε τόπο. Ετσι, τις μπίρες της «Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιίας» έρχονται να συνοδεύσουν τα παραδοσιακά κρεατικά και αλλαντικά ωρίμανσης της εταιρίας «Κερκυραϊκή Εταιρία Κρεάτων COMECO».

«Στόχος μας είναι οι εξαγωγές, για τις οποίες δίνουμε βάση τα τελευταία δυο χρόνια», επισημαίνει στον «Α» ο πρόεδρος της COMECO, Χρήστος Λαβράνος, αναφέροντας την Τσεχία, Γερμανία, Ιταλία, λίγο την Ολλανδία, ενώ τελευταία γίνονται προσπάθειες και προς τη Ρωσία.

Η εταιρία βρίσκεται στο Τρίκλινο, απασχολεί 50 άτομα, ενώ στις μέρες μας μπαίνει σε πρόγραμμα για να δώσει μεγαλύτερη βάση στα παραδοσιακά προϊόντα, όπως το νούμπουλο και το σαλάδο, και στα προϊόντα ωρίμανσης.


Κείμενο Ντέπυ Χιωτοπούλου
Πηγή: agelioforos.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.