Προκήρυξη του Διαγωνισμού για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία προώθησης της επιχειρηματικότητας για το 2014

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκήρυξε στις 27/01/2014 τον διαγωνισμό για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία προώθησης της επιχειρηματικότητας για το 2014. Πρόκειται για διαγωνισμό που επιβραβεύει τις πιο δημιουργικές και επιτυχημένες πρωτοβουλίες δημόσιων φορέων και συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της ΕΕ με τις οποίες υποστηρίζεται η επιχειρηματικότητα, και ιδίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τώρα αρχίζει η πρώτη φάση του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί σε εθνικό επίπεδο, ενώ τον Μάιο θα επιλεγούν οι νικητές κάθε χώρας, οι οποίοι θα διαγωνιστούν σε διεθνές επίπεδο. Απώτερος στόχος των συμμετεχόντων είναι να κερδίσουν το μεγάλο βραβείο της κριτικής επιτροπής, το οποίο θα απονεμηθεί στη Νάπολη τον Οκτώβριο.

Τρόπος συμμετοχής

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ευρωπαϊκά βραβεία προώθησης της επιχειρηματικότητας επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο, ακολουθήστε τα βραβεία στο Twitter στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά, τα ιταλικά ή τα γερμανικά ή επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα των βραβείων στο Facebook.

Οι έξι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι οι εξής:
•Προώθηση της επιχειρηματικότητας
•Επένδυση σε δεξιότητες
•Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος
•Υποστήριξη της διεθνοποίησης των επιχειρήσεων
•Υποστήριξη της ανάπτυξης «πράσινων» αγορών και της αποδοτικής χρήσης των πόρων
•Επιχειρηματικότητα με αίσθημα ευθύνης και χωρίς αποκλεισμούς.

 Στάδια του διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε δύο στάδια. Οι υποψήφιοι πρέπει να διαγωνιστούν καταρχάς σε εθνικό και στη συνέχεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κάθε χώρα θα επιλέξει δύο από τους υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στον εθνικό της διαγωνισμό και θα τους προτείνει για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό έως τον Μάιο του 2014.

Η επιτροπή του ευρωπαϊκού διαγωνισμού θα καταρτίσει πίνακα επικρατέστερων υποψηφίων. Όλοι οι επιτυχόντες των εθνικών και του ευρωπαϊκού διαγωνισμού θα κληθούν να συμμετάσχουν στην τελετή απονομής των βραβείων, που θα επιβραβεύσει τους νικητές για τις προσπάθειές τους και θα τους δώσει την ευκαιρία να εμφανιστούν σε ένα πανευρωπαϊκό περιβάλλον. Οι νικητές θα λάβουν τα βραβεία τους σε τελετή που θα γίνει στη Νάπολη (Ιταλία) στις 2-3 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της συνέλευσης των ΜΜΕ για το 2014.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Antonio Tajani, επίτροπος Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας, δήλωσε:

«Πέντε χρόνια μετά την έκδοση της νομοθετικής πράξης της ΕΕ για τις μικρές επιχειρήσεις, διαπιστώνουμε ότι οι ΜΜΕ έχουν διανύσει πολύ δρόμο, πρέπει όμως να κάνουμε ακόμη πολλά. Η επισήμανση αυτών των επιτυχημένων περιπτώσεων προώθησης της επιχειρηματικότητας συμβάλλει στην προσπάθεια να γίνουν οι ευρωπαϊκοί δημόσιοι φορείς και οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα πιο φιλικοί για τις επιχειρήσεις και να τις θέσουν σε μεγαλύτερο βαθμό στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων τους. Ανυπομονούμε να γνωρίσουμε τα πολύ ενδιαφέροντα και καινοτόμα έργα που θα διαγωνιστούν για τα ευρωπαϊκά βραβεία προώθησης της επιχειρηματικότητας το 2014.»

Ιστορικό

Από το 2006, τα ευρωπαϊκά βραβεία προώθησης της επιχειρηματικότητας ανταμείβουν την αριστεία στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και των μικρών επιχειρήσεων σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Από τότε που ξεκίνησε ο διαγωνισμός έχουν διαγωνιστεί περισσότερα από 2.500 έργα, τα οποία υποστήριξαν συνολικά τη δημιουργία άνω των 10.000 νέων επιχειρήσεων. Στόχοι των βραβείων είναι να εντοπίζονται και να αναγνωρίζονται επιτυχημένες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται για την προώθηση των επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας, να προβάλλονται και να διαδίδονται παραδείγματα βέλτιστων επιχειρηματικών πολιτικών και πρακτικών, να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τον ρόλο που διαδραματίζουν οι επιχειρηματίες στην ευρωπαϊκή κοινωνία και να δοθεί ενθάρρυνση και έμπνευση στους επίδοξους επιχειρηματίες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.