Η ΚΟΡΡΕΣ στην Λατινική Αμερική με την AVON

Η ΚΟΡΡΕΣ και η AVON Products ανακοίνωσαν την έναρξη στρατηγικής συνεργασίας για την παραγωγή και διανομή των προϊόντων ΚΟΡΡΕΣ στη Λατινική Αμερική.

Η συγκεκριμένη συνεργασία έχει αφετηρία το Φεβρουάριο 2014 και προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι και 14 χρόνια. Παράλληλα παρέχει το δικαίωμα στην AVON να αγοράσει μελλοντικά όλα τα δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας των προϊόντων ΚΟΡΡΕΣ για τη Λατινική Αμερική.

Η συμφωνία διασφαλίζει στην ΚΟΡΡΕΣ έσοδα ύψους 11,5 εκατ. δολ. (περίπου 8,5 εκατ. ευρώ) για τους πρώτους 12 μήνες της συνεργασίας, τα οποία αντιστοιχούν στη διάθεση των εμπορικών σημάτων ΚΟΡΡΕΣ στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, καθώς και σε αμοιβές για την υποστήριξη της τοποθέτησης των προϊόντων ΚΟΡΡΕΣ στις χώρες αυτές. Στη συνέχεια, θα καταβάλλονται δικαιώματα για τη χρήση πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας της ΚΟΡΡΕΣ βάσει της πορείας των πωλήσεων, καθώς και αμοιβές για συνεχιζόμενη παροχή υπηρεσιών υποστήριξης.

Η AVON είναι πολυεθνική εταιρεία με ηγετική θέση στο χώρο της ομορφιάς και ετήσια έσοδα που αγγίζουν τα 11 δισ. δολ., ενώ τα προϊόντα της διατίθενται σε περισσότερες από 100 χώρες. Η Λατινική Αμερική αποτελεί τον μεγαλύτερο επιχειρηματικό χώρο της AVON, από τον οποίο προέρχεται το 50% σχεδόν των εσόδων της.  

"Η Λατινική Αμερική παρουσιάζει εξαιρετική δυναμική για τη βιομηχανία ομορφιάς και αποτελεί μία εκ των σημαντικότερων αγορών στο χαρτοφυλάκιο της AVON. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη, που έχουμε τη δυνατότητα, μέσα από αυτή τη στρατηγική συνεργασία, να αξιοποιήσουμε το εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων και τις ικανότητές μας για να φέρουμε τις γυναίκες της Λατινικής Αμερικής κοντά στη φιλοσοφία και τα προϊόντα ΚΟΡΡΕΣ", αναφέρει σε δήλωσή της η Sheri McCoy, Chief Executive Officer, της Avon Products.

"Η Λατινική Αμερική υπήρξε ανέκαθεν αγορά υψηλού ενδιαφέροντος για την ΚΟΡΡΕΣ. Έχουμε τώρα μία μοναδική ευκαιρία να προσεγγίσουμε ένα ευρύ καταναλωτικό κοινό που υιοθετεί τις αξίες και τη φιλοσοφία μας. Η AVON είναι ένας στρατηγικός συνεργάτης που μπορεί να μας βοηθήσει να ξεκινήσουμε άλλο ένα υπέροχο ταξίδι. Παράλληλα, η συνεργασία αυτή  μας ενδυναμώνει και μας παρέχει επιπλέον δυνατότητες για την επαύξηση των αναπτυξιακών προοπτικών μας", τονίζει σε δική του δήλωση ο Γιώργος Κορρές, ιδρυτής της ΚΟΡΡΕΣ.

Παράλληλα η ΚΟΡΡΕΣ έχει προχωρήσει στην ίδρυση θυγατρικής της εταιρείας για Β. Αμερική και Καναδά. Η έναρξη λειτουργίας της εταιρείας, πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2014, με σκοπό τη διανομή των προϊόντων ΚΟΡΡΕΣ απευθείας στην αμερικανική αγορά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.