Αποτελέσματα έρευνας HR METRICS για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Alba Graduate Business School με τη χορηγία της Eurobank Business Services πραγματοποίησε έρευνα για τη χρήση των Δεικτών Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΔΑΔ) από τις ελληνικές επιχειρήσεις, με στόχο την ανάδειξη της σπουδαιότητάς τους στο σύγχρονο management, σε σχέση πάντα με τις πρόσφατες αλλαγές στην εργατική νομοθεσία.

Από την έρευνα προκύπτουν χρήσιμα ευρήματα:

1. Η χαμηλή ανταπόκριση: Η χαμηλή συμμετοχή στην έρευνα αποκαλύπτει τον μικρό αριθμό ελληνικών εταιρειών που εφαρμόζουν σήμερα συστήματα παρακολούθησης δεικτών ΔΑΔ.

2.Η «δημοφιλία» (βαθμός χρήσης) των δεικτών.
 Η γενική εικόνα είναι ότι οι ελληνικές εταιρείες ενδιαφέρονται κυρίως για τα βασικά ποσοτικά στοιχεία των προσλήψεων («πόσους» προσλαμβάνουν).
 Αντίθετα, περιορισμένη εμφανίζεται η χρήση των δεικτών σε πεδία που προϋποθέτουν την προηγούμενη εφαρμογή ολοκληρωμένων εταιρικών πολιτικών (π.χ. απόδοση νέο-προσληφθέντων, πλάνο ανάπτυξης, έρευνα ικανοποίησης προσωπικού κ.λπ.)

3. Η θετική πρόθεση χρήσης: Παρά το χαμηλό βαθμό χρήσης των δεικτών ΔΑΔ, ήταν θετική η πρόθεση στελεχών HR να εφαρμόσουν, έστω και πιλοτικά, συστήματα παρακολούθησης HR Metrics.

Κατεβάστε τα αναλυτικά αποτελέσματα της έρευνας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.